- Namiot zastępu – minimum sześcioosobowy
- Plandeki (2 plandeki większe np. 4x5, dwie mniejsze np. 2x3)
- 3 Toporki
- Piły do cięcia żerdzi (2-3 sztuki – polecam jednoręczne, są mniejsze i łatwiej transportować)
- 2-3 Saperki
- Dłuta szerokie (np. szerokość 24, 28 ,32 mm, a nawet szersze)
- świdry ewentualnie
- Młotek
- Belka sznurka do snopowiązałki
- Taśma miernicza
- Lina
- 2-3 Garnki do gotowania na ogniu z pokrywkami
- Patelnia (mogą być dwie)
- Wiadro nieplastikowe
- 3-4 miednice (do mycia, prania itd.)
- Chochla
- Łyżka drewniana do mieszania
- Patka do smażenia
- Tłuczek do mięsa
- 2 pojemniki plastikowe 4l (do sałatek), z pokrywkami
- 3 duże tace
- 2 duże deski do krojenia
- 3 noże – 2 większe, 1 mniejszy
- Otwieracz do konserw
- Pojemnik hermetyczny na mąkę, cukier, bułkę tartą, przyprawy, ser
- Gąbki do zmywania (dla każdego po jednej)
- 4 druciaki
- Płyn do mycia naczyń
- 3 ściereczki do wycierania
- 4 pręty stalowe o średnicy 1x1cm i długości około 80cm (do gotowania)
- Folia aluminiowa
- Zeszyt z przepisami i proporcjami
- Cerata (lub inne obruso-pochodne)
- 3 porządne kompasy/busole (najlepiej przezroczyste na mapę)
- Linijka, ekierka, kątomierz
- Ołówki, Kredki, długopisy kolorowe, gumka, strugaczka
- Blok techniczny z podkładką
- APARAT FOTOGRAFICZNY
- Kronika zastępu
- Pismo święte
- Świece
- Baniak na wodę 20l
wtorek, 31 maja 2011
Sprzęt zastępu na obóz
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz